Red Devil Tractorpullingteam in achterhoede

Het Red Devil Tractorpullingteam Ruurlo reisde afgelopen  zaterdag af naar het Brabantse Made. Het team werd negende.

Hier werd een grote wedstrijd gereden op maar liefst drie banen tegelijk. Dat zie je bijna nergens. Dus dit betekent voor de bezoeker constant spektakel en actie. Het is een driedaags evenement dat vrijdagavond al begon en zaterdagmiddag zijn tweede dag in ging. Zondag werden er wedstrijden op Europees niveau verreden. De teams kwamen overal uit Europa naar Made toe. “Ik weet niet hoeveel bezoekers er waren. Maar zaterdag waren al snel in de middag de parkeerplaatsen vol en moesten er andere weilanden opengesteld worden om de stroom toeschouwers een parkeerplek te bieden.” Dus een tevreden organisatie aldaar.

De wedstrijd voor Red Devil begon zaterdagavond ongeveer rond half zeven en werd verreden op de middelste baan. “Persoonlijk vind ik het niet echt mooi, drie banen tegelijk. Er valt er altijd eentje een beetje in het niet, maar dat is een persoonlijke mening”, zo verklaarde pr-man Robert Hendriksen na afloop van de wedstrijd. Nadat het wegen en keuren goed was gegaan, was Red Devil er klaar voor. Zaterdag was het de beurt aan Maikel Hendriksen om zijn kunsten te vertonen. Robert Hendriksen: “We moesten als vijfde aanhaken, dus niet heel veel tijd om te kijken naar de voorgangers. We hadden al gezien dat het een heel taaie baan was. Nadat de eerste proeftrek was verreden door de kampioen van de laatste paar jaar, werd de sleepwagen een tikkeltje zwaarder gezet. Iets waar iedereen van opkeek. Je zou eerder denken aan een wat lichtere afstelling. Maar het was de beslissing van de wedstrijdleider en daar moet je het mee doen. De sleepwagen waar we voor moesten was niet bepaald onze favoriet. Het was dezelfde als twee wedstrijden geleden die het toen begaf. Maar ja, het was nu eenmaal niet anders. Maikel zette de tractor voor de sleepwagen en wachtte op de groene vlag. Toen hij deze kreeg toerde hij de machine goed op en kwam goed op gang. Een mooie rechte run met in het begin de ‘neus’ even iets omhoog. Helaas kwam hij tot stilstand bij 88.81 meter. Dit door een combinatie van een hele zware baan, een super zware afstelling en in onze ogen ook de sleepwagen die je ineens heel zwaar maak en je bijna meteen stilzet. We zijn hierdoor op een negende plek voor de competitie geëindigd. We wilden zo graag meer, maar het zat er niet in. In de competitie staan we op plek acht. Aankomend weekend hebben we een weekend vrij. Maar het weekend erop een druk schema. Op vrijdagavond rijden we een competitiewedstrijd in Staphorst, en de zaterdag en zondag op onze eigen thuisbasis in de Oltwater Arena. We rijden dan een paar keer een demorun. Dit is geen wedstrijd voor ons, maar we laten de mensen zien we we zijn en wat we kunnen presteren met de Red Devil.”