Hoge notering voor Red Devil zit er dit seizoen niet meer in

Het tractorpullingteam van de Red Devil vertrok vrijdagavond 13 juli richting Putten. Daar werd op een hele mooie locatie weer een wedstrijd verreden in de strijd om de nationale titel van de Nederlandse Truck- en Tractorpulling Organisatie.

Het was op strand Horst waar de ‘beachpull’ werd verreden. Het weer was optimaal en het Ruurlose tractorpullingteam had er weer veel zin in. “Het was voor ons weer afwachten wat het zou gaan worden. We zitten nu in een fase van afstellen en testen van de nieuwe brandstofpomp. Dat is iets dat tijd vergt, dit omdat je nooit kan testen. Het resultaat zie je pas altijd op de baan als de tractor voor de sleepwagen staat en gaat rijden”, zo verklaarde pr-man Robert Hendriksen van het team. De 4.5 ton Supersport topniveau klasse waarin de Red Devil uitkomt, zou om 22.15 uur beginnen. Robert Hendriksen: “Maar ja, je raadt het al, het liep weer wat uit. We begonnen tegen de klok van 22.45 uur. De keuring voor de wedstrijd verliep goed en wij waren er klaar voor. We moesten als vierde rijden. Dus veel tijd om te kijken was er niet. Het was Maikel Hendriksen die achter het stuur zat. De sleepwagen bleef staan na de eerste proeftrek en we konden dus aan de bak.” Maikel kreeg de groene vlag en het optoeren kon beginnen. Hij kwam goed weg en het klonk goed maar kwam bij 92.43 meter tot stilstand. Robert Hendriksen: “Het was geen goede afstand maar we waren al meer tevreden over hoe de tractor liep. We komen stap voor stap in de goede richting nu, maar zoals ik al zei: dit heeft tijd nodig. Het zal nog wel even duren voor het allemaal honderd procent is. Maar dat wisten we voor we er aan begonnen. Dat zijn nu eenmaal beslissingen die je neemt en een hoge plek in de competitie zit er dan ook niet meer in dit seizoen. Maar dat komt allemaal dik voor elkaar in het volgende seizoen. Daar zijn we van overtuigd met ons allen. We zijn uiteindelijk in Putten op een tiende plek geëindigd. In de stand om de competitie staan we nu op een negende plek. We kunnen nog wat stijgen want het zit nog wel dicht bij elkaar wat punten aantallen betreft. De volgende wedstrijd is zaterdag 28 juli in Harskamp en de week hierna vindt de thuiswedstrijd in Lochem plaats. Hopen dat we daar de afstelling beter hebben en daar misschien iets heel moois neer kunnen zetten.”