Tractorpullingteam Red Devil sluit seizoen af met kapotte versnellingsbak

Na een stilte van een aantal weken kijkt PR-man Robert Hendriksen van het Ruurlose team van Tractorpullingteam Red Devil terug op de laatste wedstrijden.

“Op 28 juli reden we in Harskamp. Daar pakte de afstelling van de nieuwe brandstofpomp niet goed uit. De timing van de pomp stond nog niet goed. Helaas hier een laatste plaats voor ons. Zaterdag 4 augustus vond onze thuiswedstrijd in Lochem plaats. Elk jaar een hoogtepunt voor ons als team, omdat daar veel sponsoren en leden van onze Vriendenclub komen. Het is dan altijd een gezellige boel bij onze trailer waar we genodigden ontvangen voor een hapje en een drankje. Dus daar wil je als team dan op en top aan de start verschijnen. We hadden ook dit jaar weer een mooie plek gekregen op het terrein, waarvoor we de organisatie daar nogmaals voor willen bedanken. We moesten in de avond als laatste rijden in onze klasse. De monteurs hadden er alles aan gedaan om de tractor zo optimaal mogelijk op de baan te laten verschijnen. Toen Maikel Hendriksen aan de beurt was en kon optoeren konden we al horen dat de afstelling van de pomp veel beter was. Hij kwam goed opgang. Maar helaas kwam er na een aantal meters een giga knal onder de motorkap vandaan. Na een snelle eerste controle bleek dat de turbo het had opgegeven. Dit was wederom een domper op wat een mooie dag moest worden. We zijn ook daar als laatste geëindigd. We hadden een week de tijd om het weer allemaal voor elkaar te maken want op zaterdag 11 augustus ging het alweer richting Montfoort. Er zat een nieuwe turbo op en we waren natuurlijk benieuwd hoe het zou uitpakken. We waren de eerste die daar de officiële afstand neer moesten zetten. Wederom zat Maikel Hendriksen achter het stuur; hij kwam heel goed weg. Maikel kreeg goed de snelheid te pakken en de tractor liep super. Hij zette een afstand neer van 106,20 meter. Dit was achteraf goed voor een zevende plek. We waren dik tevreden. De gegevens die we naderhand konden uitlezen waren goed. De dag erna reden we een demonstratiewedstrijd in het Limburgse IJsselstein bij vrienden van ons van het White Shadow team. Ook hier zat Maikel achter het stuur en zette daar een prachtige full pull neer. Bij het stil zetten van de tractor hoorde hij een vreemd geluid en heeft hij gelijk alles uitgezet. Het bleek een probleem in de versnellingsbak. Na controle bij thuiskomst bleek het een behoorlijke schade te zijn. Weer een tegenvaller voor ons want voor de laatste wedstrijd in Hoog Blokland was dit niet te repareren. We hebben voor die wedstrijd moeten afmelden. Desondanks blijven we volgend jaar toch op het hoogste niveau rijden omdat we genoeg punten hebben behaald en we op de negende plaats in de competitie zijn geëindigd. Het is voor ons te hopen dat we volgend jaar dubbel zo goed terug komen. De plannen om daaraan te werken in de winterstop liggen al klaar.”