Pech voor de Red Devil in Loerbeek, stappen voorwaarts in Erichem

Op zaterdag 25 mei moest de vernieuwde Red Devil aanhaken in het Gelderse Loerbeek, net achter Doetinchem.

Nadat de trekker gekeurd en gewogen was moest Maikel Hendriksen rond de klok van 20:00 als 2e van de klasse aanhaken. Hij begon met optoeren, op dat moment zag alles er nog veelbelovend uit. Eenmaal de koppeling los kwam hij goed op gang , maar bij de 30 meter verloor de motor van de Red Devil volledig zijn druk. Eenmaal terug op het rennerskwartier heeft het team gezocht naar het probleem en kwam er toen achter dat een slang van het inlaatsysteem kapot gegaan was. Hierdoor verloor de turbo al zijn druk. Het resulteerde nog in een afstand van ongeveer 70 meter, maar helaas een laatste plaats voor de competitie. De wedstrijd in Loerbeek werd gewonnen door Secret of the Valley.

Een week later op 1 juni moest het team aanhaken in het Gelderse Erichem. In aanloop naar deze wedstrijd heeft het team veel aanpassingen gedaan om decepties, zoals die in Loerbeek, te kunnen voorkomen. Zo zijn o.a. alle koppelingen van het inlaatsysteem voorzien van een ander type slang, de turbo heeft een onderhoudsbeurt gehad en diverse andere zaken zijn aan de trekker doorgevoerd.

Rond de klok van 19:00 uur ving de klasse aan. In Erichem lag een mooie taaie kleibaan waarop de trekker goed aan de tand gevoeld kon worden. Maikel mocht, als 5e van de klasse, de trekker voor de sleepwagen zetten. Hij toerde goed op kwam mooi weg en zette een goede run neer van 91,50 meter. Hiermee lijkt de aansluiting met de rest van de competitie weer gevonden te zijn. De Red Devil zette de 9e afstand van de klasse neer. De wedstrijd werd gewonnen door Simply Green. De volgende wedstrijd van de Red Devil is 8 Juni in Stroe.